Comisia de arbitraj din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal din Italia a analizat miercuri cererea clubului Fiorentina de a nu-i plăti integral salariul jucătorului Adrian Mutu pe perioada în care acesta a fost suspendat, după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină la începutul acestui an.

Apărătorul atacantului Adrian Mutu, avocatul Paolo Rodella, a declarat că această propunere nu poate fi acceptată, dar a lăsat să se înţeleagă că reducerea salariului ar putea constitui o variantă viabilă. "Au fost discuţii, însă nu pot să spun când va fi anunţată decizia. Noi am respins cu fermitate cererea clubului Fiorentina de a nu plăti deloc salariul jucătorului în cele nouă luni de suspendare. Cred că cealaltă variantă oferită de club, privind reducerea salariului, este cea mai plauzibilă în vederea unei soluţii finale", a declarat Rodella.

Deşi nu a mai evoluat în echipă de opt luni, în contul lui Adrian Mutu a intrat suma de 500.000 de euro din ianuarie 2010, când a fost depistat pozitiv, până pe data de 19 aprilie, când a fost suspendat, iar pentru cele 5 luni de la data suspendării, jucătorul ar mai fi trebuit să primească 800.000 de euro.

Mutu va putea reveni pe teren după data de 29 octombrie.