Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au amendat o firmă din Oradea cu 50.000 lei, după ce au depistat, în urma unei sesizări, că societatea respectivă colecta deşeuri din municipiu, deşi nu avea acest drept.

"În urma verificărilor, s-a constatat faptul că societatea efectua operaţiuni de colectare a deşeurilor municipale în localitatea Oradea, fără a deţine Contract de delegare a gestiunii de furnizare/prestare a serviciilor de utilităţi publice pe raza municipiului Oradea, faptă ce contravine Legii 51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice. Având în vedere această neconformitate identificată, societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 50.000 lei", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu.

În Oradea, singurul operator licenţiat de salubritate este RER Ecologic Service, societate care a încheiat un contract în acest sens cu Primăria Oradea. Astfel, doar muncitorii acestei firme pot colecta legal deşeurile din oraş.