Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au amendat cu 20.000 de lei o firmă de pe Calea Borşului, din Oradea, după ce au depistat că în curte muncitorii dădeau foc la gunoaie.

Controlul a avut loc în urma unei sesizări, care acuza o poluare a atmosferei în zonă. În urma acestei reclamaţii, comisarii de mediu au verificat patru staţii de mixturi asfaltice şi de betoane, dar numai la una au găsit probleme.

„Ca urmare a verificării amplasamentului, s-a identificat în curtea unei societăţi depozitări de deşeuri amestecate, care prezenta şi urme de incendieri. În momentul inspecţiei, vatra focului mai fumega”, se arată într-o informare a Gărzii de Mediu Bihor.

Firma cu pricina a primit şi măsura de remediere a deficienţelor identificate. Altfel spus, trebuie să facă curăţenie în curte şi să arunce deşeurile corespunzător.

Comisarii de mediu au verificat şi sistemele de încălzire ale celor patru staţii pe Calea Borşului, pentru a vedea dacă poluează aerul mai mult decât este permis, dar concluzia a fost că emisiile de noxe se încadrează în limitele prevăzute de lege.