Firma spaniolă Mecanizados Auxim SRL, parte a grupului industrial Auxim, a concesionat o suprafaţă de 12.000 mp în Parcul Industrial Eurobusiness, devenind astfel al 16-lea investitor al parcului, potrivit unui comunicat trimis miercuri de Primăria Oradea.

„Investiţia pe care Mecanizados Auxim o va face în parcul industrial este în valoare de 1,2 milioane euro, constând în hale de producţie în care vor lucra 30 de angajaţi de înaltă specializare, în special ingineri", se arată în comunicatul municipalităţii.

Firma spaniolă este specializată în prelucrări metalice pentru industria auto, producând în special componente pentru piese auto, iar printre principalii săi clienţi se află Bosch şi Valeo. Grupul industrial Auxim are în prezent două fabrici, una în Spania şi alta în Mexic.

Lucrările la halele din parcul industrial vor începe în luna septembrie şi vor fi finalizate în primăvara anului 2011.

Mecanizados Auxim este a doua firmă din Spania care investeşte în Eurobusiness Park, după Decoletaje & Conjuntos, specializată tot în prelucrări mecanice, care va începe lucrările la o investiţie de 2,3 milioane euro în luna iunie.

Reprezentanţii municipalităţii mai subliniază faptul că cele 16 firme care au concesionat până în prezent parcele în Parcul Industrial Eurobusiness din Oradea vor crea în total 1.000 de locuri de muncă.