Gala CSR a avut un dublu scop: adunarea fondurilor necesare pentru tinerii talentaţi şi premierea companiilor locale care au avut anul acesta activităţi de responsabilitate socială.
Bani pentru talente
Iniţial, fundaţia îşi propusese să adune pentru fiecare tânăr talentat câte 1.000 de euro, dar pentru că donaţiile la gală au trecut de 10.000 de euro, fiecare va primi peste 6.000 de lei.
Astfel, va primi bani orădeanca Adelina Doina Suvergel, pentru proiectul "Vreau şi eu să cânt la pian", care presupune actualizarea metodicii predării pianului sub formă de metodă de studiu şi realizarea de patru volume cu CD-uri audio. Un alt proiect selectat este "Routinie", depus de Robert Indrieş şi un grup de prieteni, care doresc să facă o platformă online de dezvoltare personală şi profesională, iar al treilea proiect premiat este "Oradea QR", prin care Ana Miruna Turc şi Mona Stănescu îşi propun să promoveze patrimoniul cultural orădean prin codare QR pentru smartphone-uri, în limbile română,maghiară, engleză şi germană.
Al patrulea proiect aparţine jurnalistei orădene Cristina Puşcaş, care îşi va publica teza de doctorat "Penitenciarul Oradea în regimul comunist (1945 - 1977). Iadul roşu s-a coborât şi în oraşul de pe Criş", al cincilea proiect, "Sistem inteligent pentru sesizări comunitare", realizat de Alin Luncan, presupune realizarea unei metode de sesizare on-line a problemelor comunitare la nivel de stradă, bloc şi cartier şi monitorizarea on-line a rezolvării lor, iar al şaselea proiect, "Atelier de creaţie", al Monicăi Mureşan, vizează organizarea de ateliere pentru persoanele fără loc de muncă pentru a învăţa să confecţioneze decoraţiuni şi accesorii din materiale reciclabile. Al şaptelea proiect finanţat, "Micul Mozart", aparţine unei orădence în vârstă de 10 ani, Estera Forogău, care cântă la opt instrumente şi are ureche muzicală absolută.
Donaţiile pentru tinerii orădeni au fost făcute de Celestica România, Plexus Services Ro, Comau România, Selina, Intel Educ, Holcim România - Aleşd, PGS Sofa&Co, Viva Farm, Trameco, Romarketing, DB Shenker, VPK Packaging, Unicredit Ţiriac Bank, Panarium, Asociaţia "Bunul Samaritean", Rotaract Club Oradea, Stoby Dental, Asociaţia "Max- Valentin Ruge", Asociaţia "Pro Cariere", Decitex Ro, Constantin Ioan - Cabinet de avocatura, Fundaţia Alternative Romania, Exotic, Ipanpop, Double Tree by Hilton.
Premii pentru firme
Fundaţia Comunitară Oradea a răsplătit şi firmele orădene pentru interesul lor faţă de viaţa socială a comunităţii acordându-le premii simbolice.
Astfel, Celestica România a primit premiul pentru cea mai activă companie în domeniul responsabilităţii sociale, dar şi pentru implicarea angajaţilor în acţiuni de acest fel. Benvenuti a fost premiată pentru cel mai bun program de responsabilitate socială, iar VPK Packaging pentru cel mai promiţător new-entry în aplicarea de politici de responsabilitate socială.
Firma Plexus Services Ro a luat premiul pentru cel mai nominalizat proiect de către comunitate, iar Holcim România pentru cel mai longeviv proiect de responsabilitate socială.
Ultimul premiu a mers tot la Celestica, firmă al cărei director de resurse umane, Codruţa Bala, a fost desemnat cel mai implicat manager în activităţi de responsabilitate socială.