În săptămânile care urmează, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service va verifica agenţii economici din oraş dacă au sau nu contracte de salubritate, acţiunile fiind programate împreună cu agenţii Poliţiei Locale.

Verificările sunt necesare pentru că în ultima perioadă operatorul de salubritate a fost sesizat tot mai des de asociaţiile de proprietari din Oradea că anumite firme şi-ar arunca deşeurile produse în recipientele de lângă blocuri. Astfel, pubelele sau containerele se umplu mai repede decât ar fi normal, dat fiind numărul de locatari deserviţi.

De asemenea, RER roagă "toate persoanele juridice care nu au încheiat încă un contract de salubritate cu RER Ecologic Service să vină de bunăvoie la sediul operatorului din strada Tudor Vladimirescu pentru a semna contractul", spune purtătorul de cuvânt al societăţii, Vlad Tătaru.

Pentru a încheia un contract de salubritate, administratorii firmelor trebuie să prezinte o copie a certificatului de înmatriculare, dovada deţinerii unui recipient pentru colectarea deşeurilor (dacă nu îl închiriază de la operatorul de salubritate), o copie a actului de identitate al persoanei care reprezintă firma şi ştampila firmei.