Salvamontiştii bihoreni au intervenit sâmbătă simultan la acţiuni de salvare a doi turişti aflaţi în zone diferite.

Potrivit unei informări publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Salvaspeo Bihor, salvamontiştii au fost alertaţi printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 16, că în zona defileului Crişului Repede o persoană are nevoie de ajutor.

Mai exact un bărbat masiv de 50 de ani, aflat în sala iadului din Peştera Vadu Crişului, Munţii Pădurea Craiului, acuza o stare de rău.

"Cabina ghidului peşterii a fost transformată în punct medical improvizat, iar echipajul Serviciul de Ambulanţă Bihor, sosit de la Aleşd, i-a administrat un tratament prin perfuzie care a permis deplasare pacientului până la ambulanţă, fără să fie imobilizat în targă",  a declarat, pentru BIHOREANUL, şeful Salvamont Bihor, Pintér István.

Acesta a mai spus şi că bărbatul a fost deshidratat, cu glicemia scăzută şi a avut nevoie de ajutorul medicilor, dar ulterior, după ce şi-a revenit, a refuzat transportul la spital.

Simultan o altă echipă de salvatori bihoreni, care asigură permanenţa în zona turistică Vârtop, a fost chemată la cascada Vârciorog din judeţul Alba, unde o femeie de 48 de ani a anunţat că a suferit o fractură la picior.

Salvamontiştii i-au acordat primul ajutor turistei, care de fapt a avut o entorsă, i-au imobilizat piciorul, iar apoi au transportat-o pe targă până la o ambulanţă venită de la SMURD Câmpeni. Victima nu a fost transportată la spital. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!