Ca urmare a precipitaţiilor abundente din aceste zile, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri seară, o avertizare de tip cod galben valabilă pentru mai multe râuri mici din Bihor.

Potrivit sursei citate, alerta a intrat deja în vigoare miercuri la ora 22, fiind valabilă, deocamdată, până joi dimineaţă la ora 9. 

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Iad (afluent al Crişului Repede), Crişul Negru – bazin amonte confluenţă cu râul Holod, judeţul Bihor", arată informarea.

Conform documentului, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Iad – bazin superior şi Crişul Pietros (afluent al Crişului Negru).

"În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice", mai arată INHGA.