Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea 2013 se desfăşoară în perioada 20 septembrie - 12 octombrie. Marţi, 24 septembrie, orădenii sunt invitaţi atât la spectacole de teatru cât şi la concerte.

Aşadar, de la ora 17, pe scena mobilă instalată în spatele teatrului orădenii vor putea urmări un concert de muzică de fanfară oferit de Fanfara Universităţii.

De la ora 19, la Sala Mare, se va juca spectacolul Teatrului Odeon din Bucureşti "Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită", cu Dorina Lazăr, Ionel Mihăilescu, Mircea Constantinescu, Mihai Smarandache şi Cătălina Mustaţă.

De la ora 20 sunt programate două spectacole din secţiunea Fringe, adică a teatrelor independente. În Stage, Compania de Teatru Become din Sibiu va juca "Ce-a ajuns România!... Care România?", aducând în prim plan texte comice cândva interpetate de actori precum Toma Caragiu, Octavian Cotescu sau Dem Rădulescu.

În Moszkva Cafe, în schimb, orădenii pot vedea "Toxic Love", în interpretarea Teatrului Particular Braşov, text de Sorin Misirianţu, în regia Dorinei Roman, care prezintă o poveste de dragoste începută fulgerător într-un bar.

De la ora 21, în schimb, la Casa de Cultură a Sindicatelor, actriţele orădence vor pune în scenă spectacolul "8 Femei", o farsă poliţistă ingenioasă, punctată de lovituri de teatru spectaculoase, dar înzestrată şi cu o vizibilă dimensiune satirică. Producţia este regizată de Radu Nichifor şi a fost inclusă în secţiunea concurs a FITO 2013. În spectacol joacă Elvira Platon-Rîmbu, Lucia Rogoz, Corina Cernea, Angela Tanko, Anca Sigmirean, Denisa Vlad, Anda Tămăşanu şi Georgia Căprărin.

Biletele (cu excepţia spectacolelor din secţiunea Fringe) s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului (deschisă de luni până vineri între orele 10-19 şi în weekend între orele 10-13, dar şi cu o oră înainte de spectacol), dar şi online, pe www.biletmaster.ro.

Biletele pentru spectacolele din secţiunea Fringe se pot achiziţiona din locul unde se joacă spectacolele (Stage sau Moszkva Cafe).