Cea dintâi premieră a Teatrului Regina Maria din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, care se desfăşoară în perioada 20 septembrie - 12 octombrie, este spectacolul non-verbal de teatru-dans "Life Sequences Profiles", nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 16 ani.

Spectacolul este programat pentru duminică, 21 septembrie, de la ora 19, la Sala Mare. Creatorul acestuia, coregraful Florin Fieroiu, spune că "Life Sequences Profiles" este de fapt o "imersiune în individul contemporan".

Potrivit acestuia, spectacolul, înscris în concursul de teatru scurt al FITO 2014, prezintă tocmai secvenţele dramatice din viaţa contemporană a oamenilor, însă fără a se ajuta de un discurs. "La un moment dat vom avea scurte texte proictate în spate, care se vor lega de acţiunea de pe scenă", a mai spus Florin Fieroiu.

"Nu avem o poveste. Acţiunile sunt de 3-5 secunde şi se repetă, creând a structură spaţială 2D (publicul vede spectacolul numai din profil, n.r.), cu ajutorul căreia căutăm să aducem în discursul teatral cele mai autentice trăiri", a spus Florin Fieroiu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Protagoniştii producţiei au fost selectaţi în urma unui casting, în cadrul căruia le-au fost puse la încercare abilităţile de dansatori. Pe scenă, orădenii îi vor vedea pe tinerii actori Georgia Căprărin, Ioana Cheregi (colaboratoare de la Teatrul din Satu Mare), Andreea Gabor, Mihaela Gherdan, Alina Leonte, George Dometi, Alin Stanciu, Radu Tudor şi Răzvan Vicoveanu. Scenografia este semnată de Cristina Milea, iar muzica originală îi aparţine lui Vlaicu Golcea.

"Life Sequences Profiles" este primul spectacol de teatru-dans realizat la Oradea, organizatorii luându-l ca pe o provocare în dorinţa de a-şi extinde repertoriul artistic. Biletele au fost puse în vânzare la agenţia teatrului precum şi pe site-ul biletmaster.ro. Acestea costă 20 de lei în sală, 30 lei la loji, respectiv 10 lei la balcon.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, managerul Teatrului Regina Maria a anunţat că spectatorii vor avea, de acum, unde să-şi lase micuţii atunci când doresc să vadă o reprezentaţie. La parterul Teatrului a fost amenajată, aşadar, o sală de joacă, unde cei mici vor fi supravegheaţi de persoane pregătite în acest sens şi se vor putea juca inclusiv cu voluntari ai teatrului, costumaţi în personaje de poveste.