Mészáros Lőrinc jr., fiul miliardarului maghiar Mészáros Lőrinc, cel mai bogat om de afaceri din Ungaria și prieten din copilărie cu premierul Viktor Orbán, a suferit o accidentare sâmbătă, în Bihor, în timp ce participa la un raliu organizat în comuna bihoreană Curtuișeni.

Baja Satu Mare 2024, campionat național de rally raid organizat de clubul sportiv NSM Motorsport și la care participă 20 de echipaje din România, 12 din Ungaria, două din Polonia și câte unul din Cehia și Slovacia, a început vineri în județul Satu Mare. Proba de sâmbătă a prevăzut parcurgerea unui traseu de aproape 70 de kilometri, pe raza comunei bihorene Curtuișeni.

„Două mașini s-au lovit, după o greșeală de navigație a unuia dintre piloți. Mașinile s-au scos pe roți de pe traseu, dar unul dintre piloți avea dureri la piciorul stâng, pentru că pe partea stângă s-a lovit mașina. Este conștient, pe picioarele lui, doctorul competiției i-a oferit ajutor medical, dar a refuzat, dorește să meargă în Ungaria”, a declarat sâmbătă pentru BIHOREANUL Ovidiu Domide, pilot și președintele clubului organizator.

Acesta a confirmat informația aflată de BIHOREANUL și anume că pilotul rănit este Mészáros Lőrinc jr., cunoscut în Ungaria pentru pasiunea sa pentru raliu. Tânărul în vârstă de 30 de ani este implicat în afacerile tatălui său, iar la raliul din România a concurat cu copilotul Erik Pál.


Pasiunea lui Mészáros jr. pentru raliu este de notorietate în Ungaria (sursa foto: nyugat.hu)

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cele două mașini implicate în accident, piloții și copiloții au ieșit de pe traseu cu sprijinul organizatorilor și ai staff-ului propriu. La locul accidentului erau prezenți și pompieri din Curtuișeni și Valea lui Mihai, iar apoi s-au deplasat de urgență echipaje SMURD Bihor.

Dacă va fi nevoie și victima va accepta, o vor transporta la Spitalul Județean din Oradea. Dat fiind că Mészáros jr. are cu el propria echipă medicală, cel mai probabil nu va apela la serviciile spitalicești din România.

Din cauza accidentului, concursul a fost suspendat o perioadă, însă potrivit lui Domide, în jurul orei 14.30, s-a reluat.

Pe de altă parte, competiția a fost verificată sâmbătă dimineață și de comisarii Gărzii de Mediu Bihor, pentru că o parte din traseu a trecut prin aria protejată Câmpia Careiului. Președintele NSM Motorsport susține însă că asociația organizatoare are toate avizele cerute de autorități pentru desfășurarea concursului, inclusiv de acces pe drumurile forestiere de pe teritoriul ariei ocrotite. Rămâne de văzut ce concluzie vor trage comisarii de mediu bihoreni, dar dacă vor stabili că s-au încălcat regulile de mediu, organizatorii riscă amenzi de până la 50.000 lei.

Cotat drept cel mai bogat om din Ungaria, cu o avere de peste 1,5 miliarde de euro, Mészáros Lőrinc este prieten din copilărie cu prim-ministrul de la Budapesta, Viktor Orbán, și a fost primar al satului din care provin ambii.

UPDATE: Internat în spitalul din Oradea

Mészáros Lőrinc jr. a fost preluat de la Curtuișeni de echipajele SMURD Bihor și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Oradea, unde medicii i-au evaluat starea de sănătate.

„Victima are mai multe leziuni, nu foarte grave. Va rămâne internată în spital”, a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, coordonatorul UPU-SMURD.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!