Fiul cel mare al fostului lider cubanez Fidel Castro, Fidel Ángel Castro Díaz-Balart, supranumit "Fidelito", a murit joi dimineaţă, la Havana, a anunţat televiziunea de stat cubaneză. Acesta s-a sinucis, suferind de depresie, după cum arată News.ro, citând BBC.

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a fost găsit fără suflare joi dimineaţă. "Fidel Castro Díaz-Balart, care a fost tratat de o echipă medicală timp de mai multe luni, din cauza unei depresii severe, şi-a luat viaţa în această dimineaţă", a transmis ziarul oficial cubanez Granma.

Televiziunea de stat a precizat că el primea tratament în ultimele luni, după ce fusese internat în spital.

News.ro scrie că Fidel Ángel Castro Díaz-Balart era supranumit "Fidelito" sau Micul Fidel.

Acesta era specialist în fizică nucleară, şcolit în Uniunea Sovietică. Totodată, el era consilier ştiinţific la Consiliul de Stat şi a fost vicepreşedinte al Academiei cubaneze de Ştiinţe. De asemenea, a coordonat programul nuclear al Cubei din 1980 până în 1992, înainte de a fi suspendat ca urmare a căderii Uniunii Sovietice.

Acesta era fiul cel mare al liderului cubanez, născut în urma scurtei căsătorii a lui Fidel Castro cu Mirta Díaz-Balart, fiica unui influent politician.

Membri ai familiei materne au devenit figuri marcante ai comunităţii anti-Castro, din Florida, iar vărul său, Mario Díaz-Balart este congressman.

Fidel Castro a murit în 2016, la vârsta de 90 de ani.