Pompierii bihoreni au fost alertaţi de un pescar, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 4.25, că un tânăr a dispărut în apele Crişului Repede. Se pare că trei băieţi au vrut să treacă Crişul, în zona Pieţei Independenţei, dar unul dintre ei, din motive neelucidate încă, a fost luat de apă.

"La faţa locului s-au deplasat un echipaj de pompieri militari de căutare-salvare şi unul de terapie intensivă mobilă. Băiatul a fost găsit în apă şi timp de aproximativ 1 oră şi 20 de minute s-au efectuat manevre de resuscitare, dar n-a mai putut fi salvat", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Tânărul, pe numele său Mădălin Pele, avea 16 ani şi era fiul decanului Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică din cadrul Universităţii din Oradea, Alexandru Pele.

Băiatul urma să fie în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, iar colegii i-au creat o pagină dedicată amintirii lui pe reţeaua Facebook. Adolescentul va fi înmormântat marţi la prânz la cimitirul municipal.