Doi bihoreni au fost reţinuţi, luni seară, de poliţişti şi de procurorii DIICOT după ce au fost prinşi în flagrant cu două kilograme de haşiş, pe strada Leonardo da Vinci din Oradea.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Serviciul Teritorial Oradea îi anchetează acum pe cei doi de trafic de droguri de risc în formă continuată.

"La data de 26.02.2019, în jurul orelor 12.55, după ce inculpatul S.F. a preluat cantitatea de circa 2 kg. haşiş de la inculpatul M.A. ( căruia trebuia după perfectarea tranzacţiei să îi remită suma de 5.000 euro, pentru aceste droguri, pe str. Leonardo da Vinci din Oradea ) a remis colaboratorului autorizat în cauză cele 2 kg. de haşiş, pentru care a încasat suma de 5.500 euro, imediat după care a fost prins de lucrătorii de poliţie delegaţi în acest sens de procuror", explică DIICOT.

O informare a Poliției Bihor arată că bărbații prinși în flagrant sunt din Oradea și Budureasa, avânt vârste de 34, respectiv 51 de ani.

Întreaga cantitate de droguri a fost confiscată în vederea expertizării și efectuării cercetărilor, arată Poliția Bihor.

Ambii au fost reţinuţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor şi urmează ca, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

"Cauza a fost instrumentată împreună cu lucrătorii B.C.C.O. Oradea – Serviciu Antidrog", arată comunicatul.

UPDATE:

Până la urmă, doar orădeanul, pe numele său Florin Simuţ, a fost dus în fața instanței, care l-a și arestat preventiv, în vreme ce  bărbatul din Budureasa, Adrian Matiuţă, a fost plasat de procurori sub control judiciar.