Zeci de elevi ai Liceului Don Orione din Oradea au dansat, ca să atragă atenția asupra autismului, o afecțiune căreia îi este dedicată în toată lumea ziua de 2 aprilie.

Prin acest flashmob, elevii au vrut să demonstreze că fac parte dintr-o comunitate unită și plină de compasiune.

„A fost o zi minunată! Copii, părinți, bunici, directori, profesori, învățători și psihologi ne-am unit forțele pentru iubire, acceptare și înțelegere. Mulțumesc tuturor voluntarilor, partenerilor implicați în organizare”, a spus preotul Alin Arendaș, vicepreședinte al Asociației „Sf. Arh. Mihail și Gavril” Autism din Oradea.

Flashmobul a fost un prilej pentru elevii de la Don Orione să încerce să înțeleagă perspectiva copiilor cu autism.

„Nu vă mirați și nu judecați. Foarte important este să oferiți compasiune și sprijin atunci când întâlniți pe cineva care are un copil cu comportament diferit. Emiterea unor judecăți poate provoca extrem de mult rău, așa că astăzi ne uităm și admirăm, fără a judeca”, le-a spus Ioana Drugaș, psiholog școlar la Liceul Don Orione.

„Orioniștii” fac un apel către întreaga comunitate, să sprijine copiii cu autism și pe familiile acestora.

„Știm cât de greu le este părinților să se integreze în societatea românească. Din păcate, încă România nu este pregătită să accepte aceste realități așa cum ar trebui. Facem un apel la toți cei care pot să ajute să contribuie la terapia acestor copii”, a spus directorul liceului, Alexandru Stoica.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!