Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail ajung, miercuri seară, la Oradea, în cadrul turneului naţional "Flautul de aur", desfăşurat în 7 oraşe ale ţării.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, concertul se va desfăşura începând cu ora 19, la Filarmonica de Stat, iar melomanii vor avea posibilitatea de a asculta un colaj de piese din toate timpurile: de la Baroc, Clasicism şi Romantism, până la muzica zilelor noastre, cu exemple spectaculoase din jazz, muzică de film sau chiar folclor.

"Programul muzical este însoţit de comentariile flautistului, care pe un ton relaxat şi uneori glumeţ, reaminteşte celor prezenţi aspecte din istoria muzicii, făcând conexiuni surprinzătoare cu prezentul", arată comunicatul.

Spectacolul va debuta la ora 19, iar preţurile sunt cele practicate în mod obişnuit de instituţia de cultură orădeană, în funcţie de loc, între 15 şi 25 de lei. Abonamentele nu sunt valabile pentru acest spectacol.

Ion Bogdan Ştefănescu este singurul artist din România care deţine un flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu, prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX. În plus, Ştefănescu este şi un poet consacrat, membru al Uniunii Scriitorilor, iar recent, la Bucureşti, şi-a lansat şi noul volum, intitulat "Lui".

Demarat pe 27 mai, turneul naţional Flautul de aur a ajuns la cea de-a treia ediţie şi este organizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Fundaţia Marconi şi Asociaţia Culturală Accendo. După Oradea, următoarea destinaţie şi ultima în cadrul acestui turneu va fi, pe 14 iunie, la Tulcea.