Căutarea sufletului pereche poate fi o "muncă" grea. O firmă al cărei obiectiv este să adune la un loc oamenii singuri, dar cu inima deschisă, promite că o poate uşura.

De curând, agenţia Single Bell are o filială şi în Oradea şi urmează să organizeze pentru orădenii "fără obligaţii sentimentale" întâlniri de tip speed-dating, de câte 7 minute, excursii de grup şi seri de socializare. Până la "potriveala" perfectă...

Celor singuri

Într-un oraş plin de cafenele, restaurante şi cluburi, oamenii stau unii lângă alţii fără să se cunoască, preferând să rămână în cercul confortabil al propriilor prieteni. Un nou proiect de socializare dedicat oamenilor singuri încearcă să schimbe situaţia. Înfiinţată la începutul anului 2010 în Bucureşti după modelul unor organizaţii similare din străinătate, Single Bell este prima agenţie de speed-dating (întâlniri rapide) şi evenimente pentru persoanele single de la noi.

"Încercăm să încurajăm în oameni dorinţa de a se conecta în mod autentic cu ceilalţi, de a relaţiona, de a-şi face prieteni noi şi de a-şi îmbogăţi viaţa personală", spune Simona State, fondatorul proiectului Single Bell. Agenţia se bazează tocmai pe ideea de socializare, prin mai multe tipuri de evenimente: excursii, petreceri, jocuri, ateliere de dezvoltare personală. "Credem în puterea comunităţilor offline, iar scopul acestor concepte de socializare e că aduce împreună oameni single cu profile compatibile, care împărtăşesc pasiuni şi preocupări comune din diverse domenii ale vieţii de după birou", zice iniţiatoarea.

Pe repede-înainte

15-alina-giurgiu_bihoreanul.jpgDe luna aceasta, Oradea a devenit al 11-lea oraş din ţară care are o filială Single Bell. Ideea i-a aparţinut Alinei Giurgiu (foto), proprietara unei agenţii de turism. "Chiar şi în excursiile pe care le organizez întâlnesc foarte mulţi oameni singuri, iar în ziua de astăzi nu există cluburi dedicate, unde aceştia să iasă şi să socializeze cu alte persoane", îşi explică Alina decizia.

Primul eveniment al noii filiale se va desfăşura pe 7 decembrie, într-un loc nestabilit încă, şi reprezintă, evident, o premieră locală: cea dintâi ediţie a Single Bell Speed Dating, un sistem de scurte întâlniri între posibili parteneri compatibili. Cum funcţionează? Prin intermediul site-ului singlebell.net, cei interesaţi se pot înscrie pentru a participa la o astfel de întâlnire completând unele formulare, cu vârsta, ocupaţia, statutul social. Evenimentul de la începutul lunii decembrie este dedicat femeilor cu vârste între 28 şi 36 de ani, respectiv bărbaţilor cu vârste între 31 şi 39 de ani. În cadrul acestora, 12 femei şi 12 bărbaţi vor discuta, pe rând, unii cu alţii, timp de câte 7 minute, până când toţi s-au cunoscut între ei.

Cu curaj...

Timpul este considerat suficient pentru ca persoanele aflate în căutarea unor relaţii să-şi dea seama dacă vor să păstreze legătura şi după "speed date". În caz afirmativ, una dintre reguli spune că datele de contact ale persoanei care le-a căzut cu tronc vor fi primite a doua zi, de la organizatori. Şi, mai ştii, cei doi vor putea înfiripa o relaţie...

Pe viitor, la Single Bell vor fi organizate şi întâlniri pentru persoane de vârsta a doua. Iniţiatorii proiectului ştiu că astfel de întâlniri pot fi privite cu reticenţă de multă lume, unii considerând că ar fi sub demnitatea lor, iar alţii simţindu-se jenaţi. Organizatorii îi asigură, însă, că nu au de ce să le fie teamă. "Participarea la astfel de întâlniri presupune curaj. Nu e nimic ruşinos în a participa la întâlniri organizate, acest lucru nu înseamnă că nu-ţi poţi face singur amici sau că ai eşuat în dragoste ci, din contră, că ai dorinţa de a cunoaşte şi alţi oameni şi de a experimenta lucruri noi", crede Alina Giurgiu.

Cei interesaţi să participe la acest eveniment pot să se înscrie pe pagina singlebell.net, achitând o taxă de participare de 50 lei, bani care vor fi folosiţi pentru organizarea întâlnirilor şi pentru asigurarea consumaţiei participanţilor. Apoi poate porni cronometrul...