Decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, a demisionat, vineri, din funcţie. "Ne-a informat printr-o adresă transmisă rectoratului astăzi (n.r. vineri) după ora 16", a confirmat rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, pentru BIHOREANUL. Potrivit lui Bungău, adresa şi, implicit, demisia, nu a fost încă înregistrată în Universitate, acest lucru urmând să se întâmple luni. 

Demisia lui Chipea vine la două zile după ce procurorii DNA i-au percheziţionat biroul şi casa, în cadrul unei anchete ce vizează concursul de promovare la gradul de profesor universitar al Cameliei Dindelegan, cadru didactic al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane. Tot miercuri, DNA a făcut percheziţii în biroul şi la domiciliul rectorului Bungău, dar şi la domiciliul lui Dindelegan.

În timp ce Floare Chipea nu a răspuns deloc apelurilor telefonice şi mesajelor transmise de BIHOREANUL, Bungău susţine că fosta decăniţă şi-a explicat gestul tocmai prin prisma anchetei DNA. "A spus că nu vrea să atragă numele facultăţii în scandal, odată cu întâmplările din această săptămână", a precizat el.

De altfel, Chipea a menţionat în adresa transmisă rectorului că gestul ei este menit să protejeze imaginea facultăţii. "Personal, consider că evenimentele din ultimele zile nu au nici o legătură cu alegerile în desfăşurare din cadrul Universităţii din Oradea şi nici implicaţii politice, fiind generate de organizarea concursului pentru ocuparea postului de profesor la Departamentul Psihologie", a scris Chipea, menţionând că va oferi organelor competente "toate informaţiile şi argumentele necesare".

Luni, rectorul va cere Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane să propună ca decan interimar pe unul dintre cei doi prodecani, Cecilia Sas şi Marius Cioara. Floare Chipea conducea facultatea din anul 2002.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Rectorul Constantin Bungău, după percheziţiile DNA: "Sunt liniştit" (FOTO)"