Trupul neînsufleţit al episcopului emerit Tempfli József, care a încetat din viaţă pe 25 mai, a fost dus, duminică, la ora 15, la bazilica romano-catolică din Oradea, unde zeci de credincioşi au venit să-i aducă acestuia flori şi să se roage.

La bazilică, actualul episcop, preasfinţitul László Böcskei, a rostit împreună cu alţi preoţi mai multe rugăciuni, iar apoi credincioşii au fost chemaţi să lase, pe rând, florile aduse lângă sicriul răposatului. De la ora 18, tot la catedrala episcopală era programată o liturghie.

Înmormântarea episcopului emerit Tempfli József va avea loc luni, 30 mai, de la ora 11.

Tempfli József s-a născut pe 9 aprilie 1931, în localitatea Urziceni din judeţul Satu Mare. Studiile teologice le-a absolvit în anul 1962, fiind hirotonit preot la 31 mai 1962. A fost paroh la Tinca (1962-1979), Tăşnad şi Oradea Olosig (1981-1990).

După 1989, a fost numit episcop de Oradea, desfăşurând în această calitate o activitate bogată pentru reorganizarea activităţilor pastorale şi social-caritative din străvechea dieceză a Sfântului Ladislau. Din decembrie 2008, a devenit episcop emerit de Oradea.

Familia răposatului, capitlul catedralei şi episcopul diecezan László Böcskei îi sfătuiesc pe credincioşii ca, în loc de coroane, să-l însoţească pe acesta pe ultimul drum cu rugăciuni şi, eventual, flori.