Ministrul Sănătăţii, orădeanul Florian Bodog, a spus, într-o emisiune ce a fost difuzată dumiinică la Digi 24, că a fost reclamat la Comisia Europeană de distribuitorii de medicamente, pentru că a blocat exportul.

"Am informaţii că deja am fost reclamat la Comisia Europeană că am luat o decizie care blochează exportul intracomuntar. Reclamat de cei care fac exportul. (E o piaţă de) miliarde de euro, miza e strict financiară", a spus Florian Bodog.

Ministrul a mai spus că legea este prea permisivă cu exportul paralel de medicamente și aceasta rămâne o problemă pentru pacienţii români, care nu pot urma tratamentele necesare, mai ales în cazul afecţiunilor cardiovasculare şi oncologice.

În acelaşi interviu, Bodog a mai spus că, în prezent, nu se ştie câţi medici sunt în România, ci doar că sunt "mulţi, foarte mulţi".

"Depinde, cifre exacte nu am în momentul de faţă, însă cei mai mulţi sunt medicii de familie, dacă vorbim de specialităţi, sunt pediatri care în momentul de faţă sunt destul de puţini, sunt chirurgi, sunt medici de medicină internă. Noi am înfiinţat un Centru Naţional de Resurse Umane, care a pornit o inventariere a necesarului şi a personalului medical. Practic, medicii nu sunt plătiţi de Ministerul Sănătăţii, nu sunt în evidenţa noastră. Tocmai acesta este motivul pentru care am creat acest Centru de Resurse Umane, care doreşte să inventarieze nu numai resursele din sistem, dar să inventarieze şi problemele din sistem. La Colegiul Medicilor sunt înscrişi toţi medicii cu dreptul la liberă practică, iar Casa Naţională de Asigurări are informaţii cu privire la medicii care sunt în contract", a precizat ministrul.