Fostul ministru al Sănătăţii, PSD-istul bihorean Florian Bodog, a fost chemat la DNA, scrie, citând surse juridicare, site-ul stiripesurse.ro.

Astfel, marţi, în jurul prânzului, anchetatorii anticorupţie ar urma să-i aducă la cunoştinţă oficial senatorului de Bihor acuzaţiile pentru care i s-a ridicat şi imunitatea parlamentară, arată sursa citată.

Senatul României a decis, pe 21 aprilie, să îi ridice imunitatea fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, aşa că acesta va fi cercetat penal de DNA în "dosarul consilierei". 98 de senatori au votat pentru ridicarea imunităţii, 24 împotrivă şi unul s-a abţinut.

Înainte de vot, Bodog le-a spus colegilor că nu se teme de ancheta procurorilor anticorupţie. "Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România", a declarat PSD-istul.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog. 

Procurorii DNA îl acuză pe Bodog că a comis, în mai multe rânduri, pe când era ministru al Sănătăţii, infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri.

Concret, timp de un an, Florian Bodog a avut o consilieră din Oradea care n-a mers la serviciu, ba chiar nici n-a fost fizic în Bucureşti, dar a fost plătită. Mai mult, PSD-istul ar fi semnat în locul acesteia contractul de muncă, fişe de pontaj şi alte documente.

Consiliera cu pricina, Marcu (Baciu) Andreea Olivia, este şi cadru didactic al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, unde senatorul PSD este prodecan. Procurorii DNA susţin că ea a prejudiciat Ministerul Sănătăţii cu peste 70.000 de lei, bani încasaţi din salarii necuvenite.