Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, totodată preşedintele PSD Oradea, Florian Bodog a fost propus ministrul Sănătăţii în Cabinetul Grindeanu.

Anunţul a fost făcut marţi de preşedintele PSD Liviu Dragnea, care a făcut publică lista tuturor miniştrilor PSD din noul Guvern. Lista va ajunge marţi în Parlament, pentru a fi votată.

Senator PSD la al doilea mandat, Florian Bodog (45 de ani) a mai fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în anul 2012. De asemenea, el a fost decan al FMF Oradea între 2012 şi 2016 şi a candidat, în primăvara anului trecut, la rectoratul Universităţii din Oradea, funcţie pe care a ratat-o în faţa inginerului Constantin Bungău. Ulterior, a fost numit prodecan al FMF.

Aşa cum BIHOREANUL a arătat, însă, Bodog are serioase probleme de CV. Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru i-a retras, în octombrie, calitatea de abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, după ce a constatat că Bodog nu a îndeplinit criteriile minime pentru a obţine abilitarea.

Dezvăluirea a fost făcută de BIHOREANUL, care a relatat, în mai multe articole publicate în anul 2016, că Bodog nu a îndeplinit condiţiile prevăzute de lege nici pentru a promova ca şi profesor universitar. Mai precis, în timp ce legea îl obliga să aibă minim 6 articole ISI ca autor principal, Bodog nu a atins acest criteriu. Pe lista depusă la dosarul de abilitare, respectiv la dosarul de concurs pentru funcţia de profesor, Bodog a înşirat 12 articole, dar doar la două dintre acestea este autor principal.

La sesizarea BIHOREANULUI, CNATDCU a constatat, în toamna trecută, că, într-adevăr, în 2013, Bodog nu a respectat legea când a obţinut titlul de abilitare, astfel că a propus ministrului Educaţiei retragerea acestui titlu, ceea ce s-a şi întâmplat. Pentru retragerea titlului de profesor, însă, CNATDCU şi-a declinat competenţa, arătând că Universitatea din Oradea a fost organizatoarea concursului, deci demersul trebuie iniţiat de aici. Rectorul Constantin Bungău a transmis o adresă Ministerului Educaţiei, cerând lămuriri, adresă rămasă însă fără răspuns. 

Lista integrală a miniștrilor PSD, prezentată de Liviu Dragnea:

- vicepremier, Ministerul dezvoltării: Sevil Shhaideh

- ministru delegat fonduri europene: Mihaela Toader

- ministrul Economiei: Alexandru Petrescu

- ministru delegat afaceri europene: Ana Birchall

- ministrul Agriculturii: Petre Daea

- Apărare: Gabriel Leș

- Cultură și identitate națională: Ionut Vulpescu

- Educație: Pavel Năstase

- Cercetare: Serban Valeca

- Finanțe: Viorel Stefan

- Justitie: Florin Iordache

- Ape și Păduri: Adriana Petcu

- Muncă: Lia Olguta Vasilescu

- Comunicații: Augustin Jianu

- Sănătate: Florian Bodog

- Tineret: Marisu Dunca

- Transporturi: Razvan Alexandru Cuc

- Consultare publică: Gabriel Petrea

- Comerț: Florin Jianu

- Turism: Mircea Dobre

- Românii de pretutindeni: Andreea Pastarnac

Lista miniștrilor ALDE, prezentată de Călin Popescu Tăriceanu:

- vicepremier, ministru al Mediului: Daniel Constantin

- ministrul de externe: Teodor Meleșcanu

- ministrul Energiei: Toma Petcu

- ministru pentru Relația cu Parlamentul: Grațiela Gavrilescu