Chirurgul orădean Florian Bodog este secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. Premierul Victor Ponta a semnat luni numirea în funcţie a PSD-istului, potrivit unui comunicat trimis de Guvernul României.

Florian Bodog este înscris şi în cursa pentru postul de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea, care se va ocupa prin concurs, unde în prezent ocupă funcţia de prodecan.

"Încă nu ştiu de ce voi răspunde în continuare. Domnul ministru Cepoi va stabili domeniul pe care voi activa", a declarat doctorul pentru BIHOREANUL.

Întrebat ce se va întâmpla în situaţia în care va ajunge decan al FMF, Bodog a spus că nu va fi o problemă să le practice pe amândouă. "Din ce am studiat eu până în momentul de faţă pe problema incompatibilităţilor, voi putea ocupa cele două funcţii simultan", a mai spus chirurgul.

În ultima perioadă, Bodog a ocupat funcţia de şef la Direcţia Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, funcţie de pe care a plecat la finele verii trecute, când a devenit directorul de cabinet al ministrului Ritli Ladislau.

Bodog a fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în perioada 2009-2010.

Potrivit CV-ului său, Florian Bodog, în vârstă de 40 de ani, a studiat medicina în perioada 1991-1997 la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, urmând chirurgia plastică în perioada 1997-2002 la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara.

În 2001 a obţinut titlul de doctor în Medicină la Universitatea din Oradea, iar în 2008 cea de doctor în Management, la Universitatea de Vest din Timişoara.