Fostul decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, Florian Bodog, a devenit prodecan. În prima sa zi din mandatul de decan al FMF, Adrian Maghiar i-a propus ca prodecani pe Florian Bodog, Anamaria Pallag şi Felicia Marc, cele două ocupând aceste funcţii şi în ultimii patru ani, iar consiliul facultăţii i-a validat.

"Din vechea conducere, Bodog a trecut din decan prodecan, aşa a fost şi votul consiliului. Au rămas în funcţii doamnele Pallag şi Marc", a declarat luni pentru BIHOREANUL decanul FMF, Adrian Maghiar.

Florian Bodog a luat locul fostei prodecăniţe Ligia Vaida, care a ocupat această funcţie din ianuarie 2015, după ce fostul prodecan Constantin Romanul a fost prins în flagrant de procurorii DNA luând şpagă de la studenţi.

Maghiar nu a dorit să facă alte precizări cu privire la propunerea pe care a făcut-o ori la votul dat în favoarea lui Bodog, cel căruia i-a şi botezat o fiică, în ciuda faptului că BIHOREANUL a dezvăluit că acesta a promovat ca profesor universitar şi şi-a obţinut titlul de conducător de doctorate fără a îndeplini criteriile minime impuse de lege.

De altfel, iniţial, decanul FMF nici nu a vrut nici să comunice BIHOREANULUI rezultatele şedinţei de luni, cerându-i jurnalistului să solicite aceste informaţii conducerii Universităţii.

Sursele BIHOREANULUI susţin că şedinţa a durat sub 10 minute, iar consiliul a aprobat propunerile decanului fără comentarii.

Florian Bodog a mai fost prodecan al FMF între anii 2008 şi 2012, numit tot de Adrian Maghiar, care timp de câteva luni în 2008 a fost decanul facultăţii. Atunci, Maghiar a demisionat pe fondul dezvăluirilor procurorilor privind diplomele false eliberate de Universitatea din Oradea sub conducerea clanului Maghiar.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Bodog cel Fals: Decanul Facultăţii de Medicină, Florian Bodog, şi-a obţinut titlurile universitare cu lucrări ştiinţifice inexistente

Facultăţile orădene au decani noi. Florian Bodog a pierdut şefia FMF în faţa lui Adrian Maghiar