Fostul prim-adjunct al șefului SRI Florian Coldea a transmis, prin avocatul său, prima reacție după ancheta DNA în care a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune și în care se fac cercetări pentru trafic de influență și spălare de bani, scrie g4media.ro.

Coldea, acuzat de denunțător că lua șpagă pentru a influența sentințe judecătorești, se pretinde nevinovat și spune că are încredere în justiția din România.

„Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat; Am respectat întotdeauna spiritul și litera legii, atât ca demnitar al statului român, cât și ca persoană privată, având convingerea fermă că nimeni nu este mai presus de lege. Am încredere în justiția din România, așa cum am avut întotdeauna, pentru a-mi susține și dovedi nevinovăția în ceea ce privește acuzațiile care mi se aduc”, a transmis Coldea.

Fostul șef SRI a mai spus că va colabora cu organele de cercetare penală și a anunțat că nu va mai face declarații publice înainte de finalizarea anchetei.

Alături de fostul general SRI Dumitru Dumbravă și față de avocatul Doru Trăila, Florian Coldea a fost audiat la DNA timp de mai bine de 15 ore, iar la final toți au fost plasați sub control judiciar. 

Ei au fost denunțați la DNA de omul de afaceri Cătălin Hideg, care susține că cei doi SRI-ști, prin intermediul avocatului, i-au cerut 600.000 de euro, ca să-l ajute să obțină o pedeapsă cu suspendare într-un dosar în care are o condamnare în primă instanță la 4 ani de închisoare pentru fraude cu fonduri europene. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!