Deputata PNL de Bihor Florica Cherecheş a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), cu 692 voturi, faţă de contracandidata sa, deputata Cristina Trailă, care a obţinut 485 de voturi. La Congresul OFL România, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, au participat peste 1.200 de delegate din toată ţara.

În faţa delegaţilor, Cherecheş s-a prezentat ca fiind "o femeie obişnuită din Oradea, căsătorită, am patru copii şi o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri, mi-am început cariera ca inginer, dar apoi a trebuit să mă tot reinventez".

"Mă lupt să dezvoltăm şcolile de meserii de care România are atât de multă nevoie, mă lupt să corelăm oferta educaţională cu cererea de pe piaţa muncii, ca să se poată angaja toţi absolvenţii şi să ne rămână copiii în ţară", a declarat bihoreanca, a cărei moţiune s-a intitulat  "Forţă în Unitate".

După anunţarea rezultatelor, noua lideră a femeilor liberale a declarat: "Vă promit că voi fi un exemplu de implicare pentru toate femeile care vor să fie active în politica românească. Vă asigur că vă voi fi lider, nu şef. Voi fi un lider care crede că forţa noastră vine din unitatea noastră".

Noul Birou Executiv al OFL, ales cu acelaşi prilej, mai are în componenţa sa două bihorence, pe Florica Chintovan, vicepreşedinte - mediul de afaceri, şi Camelia Buhaş, membru cu rang de vicepreşedinte.