Deputatul PNL Florica Cherecheş a susţinut joi la Oradea prima conferinţă de presă de la investirea în cel mai înalt for legislativ al ţării. "Am avut nevoie de timp pentru a mă acomoda cu acest nou statut şi noul mod de viaţă, veşnic pe drumuri şi împărţit între Bucureşti şi Oradea", a explicat ea.

În ceea ce priveşte activitatea sa din Capitală, deputatul a precizat că subscrie în principal responsabilităţilor asumate ca şi membru al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor.

Din această calitate, Cherecheş, care, cum se ştie, este de confesiune baptistă, a făcut deja câteva diligenţe pe lângă ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, pentru ca învăţământul preuniversitar privat şi confesional acreditat să fie subvenţionat de la stat, anul 2013 fiind primul în care acest tip de învăţământ nu beneficiază de o astfel de susţinere.

Într-o altă ordine de idei, parlamentarul a declarat că promovează modificarea Legii Voluntariatului, astfel încât practica studenţilor să fie considerată experienţă profesională după finalizarea studiilor.

În ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei, Cherecheş militează pentru includerea unui paragraf "care să protejeze căsătoria ca instituţie juridică şi să promoveze valorile creştine tradiţionale". Întrebată de BIHOREANUL care este scopul acestui demers, parlamentarul a explicat că prin includerea acestui paragraf în Constituţie ar fi consfinţită tradiţia creştină care defineşte căsătoria ca fiind "uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, aşa cum spune şi Codul Familiei din România".

Cherecheş a menţionat însă că asta nu ar împieta acceptarea convieţuirii între parteneri de acelaşi sex, astfel de cupluri putând fi protejate prin legi speciale.

Vizavi de activitatea sa din Oradea, Cherecheş a menţionat că aceasta nu se rezumă doar la audienţele săptămânale, de la biroul parlamentar, situat pe strada Roman Ciorogariu 24. "Periodic, grupul de parlamentari ai PNL Bihor avem întâlniri cu primarul Ilie Bolojan dar şi cu şefi de direcţii din Primărie, pentru a identifica ce putem face pentru a susţine în Parlament proiectele administraţiei locale".