Preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, a fost ales vineri în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Polo, în cadrul adunării generale care a stabilit noua conducere a FRP. Florin Birta a obţinut 20 de voturi, devansându-l clar pe contracandidatul său, Alexandru Badea.

Totodată, arbitrul internaţional Adrian Alexandrescu, originar din Oradea, a fost ales în calitate de membru al Biroului Federal. "În primul rând mă bucur că şi arbitrul internaţional Adrian Alexandrescu a fost votat în Biroul Federal, iar Oradea este reprezentată de două persoane în acest organism", a declarat pentru BIHOREANUL Florin Birta. El a arătat că îşi propune să dezvolte polo-ul pe apă la nivel de cluburi, campionatul Superligii Naţionale având acum înscrise doar opt echipe.

Florin Birta conduce de mai bine de cinci ani Clubul Sportiv Municipal Oradea, a cărui echipă de polo, CSM Digi, este multiplă campioană naţională, iar sezonul trecut a terminat Liga Campionilor între primele 12 echipe din Europa.

Noul preşedinte al forului de specialitate în polo-ul românesc este Liviu Răducanu. Cu 19 voturi obţinute, Răducanu l-a devansat pe Călin Găvruş. În Biroul Federal au fost numiţi Ovidiu Pocol şi Oana Dinulescu, alături de Alexandrescu. În total au fost 10 candidaţi la funcţia de membru.