Preşedintele PNL Piteşti, Marius Postelnicescu, a afirmat că hotărârea trebuia luată mai demult, deoarece Florin Călinescu nu şi-a îndeplinit obligaţiile statutare şi a încălcat codul etic al partidului.  "Nu a mai trecut de luni bune pe la partid şi nici nu şi-a îndeplinit obligaţiile statutare. În ultimul timp a făcut acele declaraţii publice împotriva liderilor PNL şi împotriva partidului. Decizia am luat-o în şedinţa de birou de săptămâna aceasta", a declarat Postelnicescu.

În replică, actorul Florin Călinescu a spus că şi-a dat demisia din decembrie 2008 şi nu are de ce să fie exclus acum din PNL.

Actorul a amintit că şi-a trimis demisia, prin poştă, în decembrie 2008, pentru că a fost dezamăgit de atitudinea celor din PNL. "Atunci am avut o discuţie cu domnul Călin Popescu Tăriceanu şi cu domnul Bogdan Olteanu şi, pentru că trebuia să se întâmple ceva indiferent de rezultatul alegerilor şi acel lucru nu s-a întâmplat, am spus la revedere. Am trimis în plic demisia mea atunci. Aşa se lucrează în PNL cu maximă democraţie, oricine are o altă părere este exclus fără probleme", a declarat Florin Călinescu.

"Probabil birocraţia funcţionează şi, iată, după un an şi două luni, au ajuns la concluzia că nu au o demisie a mea şi trebuie să mă dea afară. Ceea ce este o sărbătoare, fiindcă nu pot sta într-un partid condus de oameni care nu au onoare şi aici nu mă refer la domnul Postelnicescu, preşedintele PNL Piteşti, care aplică regulamentul".

Călinescu a spus că după încetarea relaţiei cu PNL nu s-a mai înscris în vreun partid. Însă dacă vreun partid îi adresează o întrebare, atunci va reflecta.