După respingerea raportului de activitate al SRTv, în Comisiile de Cultură ale Parlamentului, dacă şi plenul votează la fel, zilele lui Sassu la cârma instituţiei sunt numărate.

"Nu neg c-am vorbit cu nişte cetăţeni... De principiu, n-aş respinge, nu e vorba să conduc Aeroportul Otopeni sau Ministerul Industriilor, la televiziune cred că mă pricep. Dar o poziţie clară voi avea când vom trece de etapa un nume printre alte nume", a declarat Florin Călinescu pentru Gândul, întrebat dacă i s-a făcut vreo ofertă.

"M-aş băga să fac performanţă cu TVR. Părerea mea este că sunt unul dintre cei mai buni producători tv din România. Ştiu cu ce se mănâncă, am făcut producţii uriaşe la Pro Tv. E relativ simplu să readuci TVR la ce ar trebui să fie: BBC. Problema este că la conducere nu s-au perindat oameni de meserie. În plus, de 20 de ani, toţi au venit pe alte criterii şi au reverberat în angajări tot felul de obligaţii".

Călinescu spune că are un principiu de fier: trebuie introdusă noţiunea de rating. El nu ţine cont de veşnica scuză a contractului colectiv de muncă, pe seama căruia s-a pus mereu imposibilitatea de a concedia uriaşul personal din TVR: "Nu cred că ratingul e o problemă sindicală. Nu cred că în contractul colectiv de muncă scrie că poţi avea audienţă zero şi salariu baban. Nu cred că mă duc director la un sanatoriu".