Antena 1 a anunţat că juraţii emisiunii culinare de succes "Chefi la Cuţite" - Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea - nu vor mai face parte din show-ul care a cucerit o mulţime de telespectatori.

„Antena 1 anunţă înlocuirea primilor 3 juraţi ai formatului: Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea. Mega succesul Chefi la Cuţite continuă cu noile staruri care vor fi anunţate în curând”, se arată într-un comunicat trimis de Antena 1.

În același comunicat, reprezentanții Antena 1 prezintă drept „motivul despărțirii” refuzul celor 3 juraţi de a participa la filmările din octombrie 2023, deși calendarul de filmare le fusese prezentat încă din martie.

De asemenea, Dumitrescu, Scărlătescu și Bontea ar fi anunțat că refuză să mai filmeze cu „cu foarte puţin timp înainte de data stabilită pentru filmările sezonului 13”.

Cu toate că aceştia au invocat starea de oboseală drept motiv pentru refuzul lor, postul de televiziune a subliniat că între filmările sezonului precedent şi cele planificate pentru noul sezon a existat o pauză de şase luni, adică din aprilie până în octombrie.

Mihai Ioniţă, CEO Antena Group, a fost mirat de decizia celor trei juraţi. „Am fost surprinşi de anunţul de ultim moment al celor trei juraţi, pentru că ne aflam într-un stadiu extrem de avansat al pregătilor pentru filmarea sezonului următor şi pentru că suntem într-o relaţie contractuală cu cei trei", a transmis acesta, potrivit comunicatului transmis de reprezentanţii postului TV.

Producătoarea emisiunii, Mona Segall, a adăugat că a aflat cu surprindere că cei trei juraţi erau prea obosiţi pentru a continua proiectul, subliniind impactul negativ asupra echipei formate din peste 150 de oameni care au muncit pentru pregătirea emisiunii.

„Ştiu cât de mult te consumă fiecare sezon, câtă energie îţi trebuie ca să îl duci la capăt, că e nevoie de timp pentru a te încărca din nou, dar mai ştiu că eu am avut alături nu doar 3 personaje care făceau parte dintr-un juriu, ci 3 oameni profesionişti, care după atâţia ani înţeleg televiziune, înţeleg şi ştiu ce presupune pregătirea acestui format, ştiu că aceste decizii luate în ultimul moment impactează o echipă de peste 150 de oameni şi nu pot fi remediate într-o lună de zile", a spus şi aceasta.

În acelaşi comunicat, Antena 1 a prezentat calendarul pentru noul sezon "Chefi la Cuţite", care a inclus perioada mai-septembrie pentru pregătirile de producţie, inclusiv preselecţii în mai multe oraşe.

Ultima ediţie cu cei trei juraţi, Chef Florin Dumitrescu, Chef Cătălin Scărlătescu şi Chef Sorin Bontea, va fi difuzată miercuri, 18 octombrie. Show-ul culinar "Chefi la Cuţite" va continua cu sezonul 13, cu modificări la masa juriului. Noul juriu urmează să fie anunţat în curând.

Deocamdată cei trei chefi nu au făcut public vreun punct de vedere cu privire la această situație. Florin Dumitrescu a publicat în schimb pe pagina sa de Facebook o fotografie cu mesajul: „Cea dintâi condiție a fericirii e liniștea sufletului”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!