Actorul Florin Piersic a fost internat în spital și operat, la începutul acestei săptămâni, iar starea sa de sănătate a stârnit numeroase speculații în mediul online. Reprezentanții spitalului în care a suferit intervenția chirurgicală a clarificat informațiile privind agravarea stării artistului, iar acesta le-a transmis fanilor un mesaj, de pe patul de spital.

Potrivit presei centrale, actorul în vârstă de 88 de ani a suferit o operație la genunchi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca în cursul zilei de luni, 29 aprilie. Ulterior, însă, acesta a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, iar acest fapt a stârnit numeroase discuții.

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora actorul ar fi contractat o infecție nosocomială din spital și ar trebui transferat într-o unitate medicală din Viena, scrie Libertatea.ro. 

Reprezentanţii Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au transmis, însă, că nu este așa.

„Actorul Florin Piersic nu a contractat nicio infecție nosocomială pe timpul internării în spitalul nostru. Acesta a fost tratat pentru patologia complexă pentru care s-a adresat spitalului”, au precizat medicii în cursul zilei de joi.

Actorul şi familia acestuia au cerut discreție și să nu fie furnizate informații medicale despre el.

Antena 3 precizează că, la Institutul Inimii, Florin Piersic a ajuns inițial la Terapie Intensivă, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un stimulator cardiac. Din câte se pare, starea lui s-a îmbunătățit, fiind mutat într-o altă secție.

„Starea sa este stabilă. În momentul de faţă se află în Secţia cardiologie, sub tratament medicamentos”, au anunţat reprezentanţii Institutului Inimii, conform Digi24.

Realitatea.net a publicat joi și un mesaj din partea actorului.

„Sunt bine, asta e cel mai important. Bine, în sensul în care... adică sunt sănătos și dumneavoastră vă doresc la fel”, a transmis Florin Piersic, conform Realitatea Plus.

Digi24 mai arată că operația la genunchi a decurs bine, dar pacientul are nevoie de recuperare.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care se pare că s-a extins.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!