În goana zilnică după vitezomani, poliţiştii încearcă să ţină pasul cu bolizii care zboară pe şosele. Un Porsche Carrera şi câteva zeci de Audi A4 şi BMW seria 3 sunt maşinile sport pe care le-au achiziţionat poliţiştii pentru a reuşi să îi prindă pe şoferii grăbiţi, scrie digi24.ro.

Autoturismele cu sute de cai putere şi motocicletele rapide îi ajută pe poliţişti să îi prindă mai uşor pe şoferii vitezomani. Unele dintre ele sunt folosite exclusiv în oraş, altele sunt numai bune pe drumurile întinse.

Cel mai des, flota de lux este folosită pe Autostrada Soarelui, unul dintre drumurile cele mai periculoase din ţară. Şoseaua dreaptă îi tentează şi pe şoferii prudenţi să întreacă măsura. Tocmai de aceea e nevoie de autospeciale puternice pentru prinderea vitezomanilor.

"Avem un Porsche Carrera 911 cu o capacitate de 3600 de centimetri cubi şi până la 320 de cai putere. Audi A4 are 3000 de centrimetri cubi şi 272 de cai putere", a prezentat flota, la Digi 24, Georgian Drăgan, poliţist rutier. Ambele maşini pot merge cu 300 de kilometri pe oră.

"Poliţia trebuie să ţină pasul cu noile autovehicule existente în trafic, astfel că au fost achiziţionate autospeciale noi, de viteză, care dezvoltă puteri foarte mari pentru a-i putea prinde pe cei care nu opresc la semnele poliţiştilor sau depăşesc limita de viteză legală", a mai spus Drăgan.