Pompierii orădeni au intervenit, marţi, pentru a stinge un incendiu izbucnit într-o gospodărie din Alparea, comuna Oşorhei, la o magazie cu lemne, fân, utilaje agricole, care risca să se extindă la două case aflate în apropiere.

Apelul 112 a fost înregistrat în jurul orei 12, iar la faţa locului au fost trimise echipaje ale Detaşamentului 1 Oradea. "În momentul sosirii forţelor de intervenţie la adresa indicată, incendiul se manifesta violent la magazia lipită de casă, în care erau depozitate lemne, fân, maşini-unelte şi utilaje agricole, existând un risc ridicat de propagare a acestuia atât la locuinţa din cadrul gospodăriei, cât şi la casa învecinată, situată la circa doi metri de focare", a transmis, marţi, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Pentru stingerea incendiului şi protecţia celor două locuinţe ameninţate de flăcări, pompierii au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, timp de aproximativ 30 de minute, "operaţiunea continuând cu înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, căutarea eventualelor focare ascunse  şi cercetarea cauzei probabile a evenimentului, până în jurul orei 14".

ISU Crişana transmite că, în urma incendiului, au ars acoperişul acaretului, trei maşini-unelte şi circa o tonă de fân şi s-au degradat patru utilaje agricole. "Din fericire nu au existat persoane rănite, iar echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la cele două locuinţe, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă", precizează Camelia Roşca.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit determinat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.