Pompierii orădeni au stins luni în jurul prânzului un incendiu care izbucnise într-un apartament cu o cameră de la etajul 4 al unui bloc de pe strada Grădinarilor. Militarii au reușit să oprească propagarea flăcărilor la apartamentele învecinate.

„Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor în jurul orei 12.15, la fața locului deplasându-se în cel mai scurt timp pompierii Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială tip ABROLL și o autospecială de lucru la înălțime”, a transmis lt. col. Camelia Roșca. 

Pompierii au lichidat incendiul în circa 10 minute. „Nu s-a impus evacuarea locatarilor imobilului. În momentul de față, echipajele de pompieri evacuează fumul din locuință și înlătură efectele negative ale evenimentului”, a precizat Roșca. 

UPDATE: De la o țigară

ISU Crișana a transmis o nouă informare legată de acest incident, precizând că nimeni nu a fost rănit. De asemenea, se pare că focul a izbucnit de la o țigară nestinsă.

„Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei țigări nestinse. În urma incendiului, a ars parțial un pat și s-au degradat bunuri din încăpere”, se arată într-o informare semnată de lt. col. Camelia Roșca. 

În acest context, pompierii le fac bihorenilor câteva recomandări:

- stingeți țigara numai în scrumieră, nu o aruncați la întâmplare sau în coşul de gunoi;

- nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;

- atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, materiale textile, hârtie sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;

- nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool, pentru că există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.

- utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile;

- puneţi puţină apă în scrumieră pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!