Un incendiu violent a izbucnit, joi după prânz, la una din căsuţele de la Cabana Padiş. La ora 14, flăcările înalte de câţiva metri au mistuit aproape în întregime pereţii, acoperişul şi interiorul cabanei.

Trei echipaje de pompieri de la Ştei au urcat în munte, pentru a stinge flăcările. "În momentul de faţă se acţionează cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. De asemenea, la locul indicat se află şi un echipaj de prim-ajutor", a declarat pentru BIHOREANUL căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Din fericire, în interiorul cabanei nu se afla nicio persoană când a pornit focul. Potrivit primelor informaţii, nu este exclusă varianta ca focul să fi fost pus intenţionat de cineva.

Cabana Padiş este în proprietatea omului de afaceri Viorel Popa, controversatul patron al grupului Cibela, prin Compania de Turism, Hoteluri şi Restaurante Padiş.

Artizan al unui proiect de amenajare a zonei într-o staţiune turistică, contestat de ecologişti, Viorel Popa a fost condamnat, la începutul anilor 2000, la 7 ani de închisoare cu executare pentru evaziuni şi înşelăciune.