Misiune dificilă pentru pompieri bihoreni, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.45. În urma unei sesizări la numărul unic de urgenţă 112, 17 militari au fost mobilizaţi în localitatea Cheţ, la un incendiu izbucnit la casa parohială a bisericii reformate.

Pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita s-au deplasat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. "În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregului acoperiş al imobilului, proprietarul şi vecinii încercând în etapa iniţială să stingă ei înşişi incendiul, solicitând ulterior intervenţia echipajelor specializate", a precizat, luni, căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Mai bine de două ore şi jumătate s-au luptat pompierii cu flăcările, intervenind totodată pentru protecţia bisericii aflate în aceeaşi curte, dar şi a unei anexe din vecini, aflată la un metru de construcţia ce ardea.

"Intervenţia a fost îngreunată de faptul că, în zonă nu existau surse de apă, autospecialele fiind realimentate cu apă de la o distanţă de aproximativ şase kilometri", a mai spus Roşca.

Focul, cauzat cel mai probabil de un scurtcircuit la panoul de comandă al instalaţiei termice, a ars 170 metri pătraţi din acoperişul clădirii şi circa şase metri pătraţi din cel al construcţiei auxiliare care adăpostea centrala termică, construită în continuarea casei parohiale. Din fericire, flăcările nu au ajuns şi la biserică ori la anexa vecină şi nici nu au existat persoane rănite.

Pe de altă parte, pompierii Gărzii Tinca au intervenit, duminică seară, pentru stingerea unui incendiu la o autoutilitară. Cabina unui TIR a luat foc pe raza localităţii Ucuriş, din cauza unui scurtcircuit, iar militarii au reuşit să evite extinderea la remorcă.