A fost panică, în noaptea de miercuri spre joi, într-unul din blocurile Ared de pe strada Ştefan Octavian Iosif. 30 de locatari au fost evacuaţi de pompieri, după ce o maşină aflată în parcarea de la demisolul imobilului cu 10 etaje a luat foc.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, alerta s-a dat în jurul orei 00.35. Când militarii au ajuns acolo, autoturismul ardea violent, iar flăcările ameninţau să se propage şi la alte maşini. "Forţele de intervenţie au stins incendiul cu operativitate (în 12 minute), reuşind să împiedice extinderea flăcărilor la celelalte autoturisme", a transmis ISU Crişana.

Pompierii au verificat toate apartamentele din bloc şi au evacuat 30 de persoane ale căror locuinţe sunt situate la primele trei etaje şi care au fost inundate de fum. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul", a transmis ISU Crişana. Flăcările au distrus partea din faţă a maşinii (compartiment motor, jumătate din bord, parbrizul, uşa stângă faţă) şi au degradat interiorul autoturismului.

Incendiu de la ţigară în Cetate

Comunicatul ISU Crişana mai anunţă că miercuri după-amiază, pompierii orădeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu în curtea Cetăţii din Oradea, unde un rezervor dezafectat şi plin cu gunoaie a luat foc, cel mai probabil, din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare. Din fericire, au ars doar deşeurile depozitate în interiorul rezervoarelor, neînregistrându-se şi alte pagube.

Pe de altă parte, joi, în jurul orei 00.05, trei echipaje de pompieri din Ştei au intervenit la o locuinţă din acest oraş, al cărei acoperiş a luat foc. Militarii s-au luptat o oră şi 10 minute cu flăcările violente care ameninţau să se extindă la întreaga casă.

De asemenea, pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarului şi fiului acestuia, care, încercând să stingă incendiul, au suferit arsuri uşoare la nivelul feţei şi al palmelor, cei doi refuzând ulterior transportul la spital.

"Evenimentul, provocat cel mai probabil de conductori electrici improvizaţi, s-a soldat cu arderea acoperişului pe o suprafaţă de circa 100 de metri pătraţi. Echipajele de pompieri au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la încăperi, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă", a transmis ISU Crişana.