Chemați să salveze casele și bunurile oamenilor din calea flăcărilor, pompierii din Valea lui Mihai au devenit ei înșiși victime.

Bihorel a aflat că pe 13 august (deh, zi cu ghinion!), un incendiu de vegetație uscată din preajma orașului a mistuit taman o autospecială a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

Pare-se că, ocupați cu stinsul focului,pompierii n-au băgat de seamă că flăcările au ajuns la mașina lor, iar uscăciunea din jur le-a și ajutat să se extindă rapid.

Autospeciala de stingere cu apă și spumă, de capacitate mică, fabricată în anul 2000, s-a cam făcut scrum, așa că se poate spune că pompierii și-au pierdut instrumentul muncii.

Noroc că stația ISU din Valea lui Mihai mai are și alte autospeciale de intervenție, așa că militarii au ce folosi, la nevoie.

Mai rămâne de văzut dacă nu cumva vor răspunde pentru pățanie, deoarece a fost deschisă o anchetă disciplinară, pentru a se afla dacă incendiul la autospecială s-a produs din neglijență sau a fost, vorba unui clasic în viață, doar ghinion.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!