Un incendiu violent i-a băgat în sperieţi, joi seară, în jurul orei 21.50, pe locatarii unui bloc de pe strada Făgăraşului din Oradea.

Două garaje şi o baracă, toate trei construcţii din lemn aflate în vecinătatea imobilului, au luat foc, iar flăcările riscau să ajungă şi la locuinţe.

"Un număr de 12 pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au acţionat, timp de 25 de minute, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, a cărui dezvoltare rapidă şi violentă a fost favorizată de structura celor trei construcţii, toate construcţii din lemn, şi de materialele combustibile depozitate în interiorul acestora, anvelope, mobilier, materiale textile şi altele", a declarat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Din fericire, militarii au stins flăcările înainte ca ele să ajungă la apartamente. Cercetările făcute de ei la faţa locului au scos la iveală că, cel mai probabil, focul a fost pus intenţionat de cineva.

Incendiul a mistuit toate cele trei construcţii (una de aproximativ 16 metri pătraţi şi celelalte două de circa 30 de metri pătraţi fiecare) şi toate bunurile depozitate în interior.