A fost descoperit un focar de infecţie cu virusul Sars-Cov-2 la echipa de polo a Clubului Sportiv Municipal Oradea. În urma testelor PCR făcute înaintea turneului al doilea al Superligii Naţionale, s-a descoperit că nu mai puţin de 11 poloişti au Covid-19, plus un component al colectivului tehnic al echipei.

"Rezultatele acestui test au parvenit în cursul zilei de marţi (27.10). În total s-au consemnat 12 rezultate pozitive în cadrul echipei, 11 aparţinând jucătorilor, iar unul este al unui component al colectivului tehnic", se arată într-o scurtă informare publicată marţi pe site-ul oficial csmoradea.ro. 

În aceeaşi informare, reprezentanţii clubului arată că "invocând protecţia datelor personale nu vom dezvălui numele celor afectaţi". 

După confirmarea focarului, CSM a anunţat că "echipa de polo pe apă CSM Oradea nu se va deplasa la Braşov pentru cel de-al 2-lea turneu din Superliga Naţională de polo – ediţia 2020/21", care era programa în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie. 

"Echipa de polo se supune instrucţiunilor DSP, iar cei în cauză se află sub supraveghere medicală. Drept consecinţă activitatea de pregătire a echipei a fost suspendată pentru o perioadă. Transmitem multă sănătate tuturor!", au precizat, la final, reprezentanţii clubului municipal. 

După cum BIHOREANUL a scris, un prim caz de Covid-19 în rândul sportivilor clubului a fost confirmat săptămâna trecută, pe 15 octombrie, fiind vorba însă de un sportiv al echipei de baschet CSM CSU Oradea. 

Chiar dacă a mediatizat apariţia primului caz, clubul n-a mai precizat apoi că, vinerea trecută, deci pe 23 octombrie au mai fost confirmate două cazuri de Covid-19 la echipa de baschet, fiind vorba de un sportiv şi un membru al staff-ului, după cum arată sursele BIHOREANULUI