La finalul cercetărilor la locul incendiului izbucnit, duminică, în blocul cu 9 etaje de pe strada Moldovei din Oradea, pompierii au transmis că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări.

„Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată”, a declarat lt.col. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Militarii le recomandă bihorenilor să fie precauți cu aceste obiecte. Lumânările nu trebuie amplasate în apropierea materialelor combustibile, precum piese de mobilier, perdele, cărți, ori în locuri în care copiii sau animalele le-ar putea răsturna. 

„Folosiți întotdeauna un suport special pentru lumânări, care să fie rezistent la temperaturi ridicate și suficient de mare pentru a proteja de picături de ceară topită. De asemenea, este foarte important să stingeți lumânările atunci când părăsiţi încăperea și să vă asigurați că sunt stinse complet în timpul nopţii”, a mai transmis Roșca.

Incendiul din apartamentul aflat la etajul 5 al blocului din cartierul Rogerius a izbucnit în jurul orei 15.35, iar echipajele de salvatori au evacuat 10 locatari, din care doi au fost scoși prin balcon, cu ajutorul auto-scării.

Singura victimă a incendiului a fost proprietara apartamentului, care s-a intoxicat cu fum și s-a lovit la cap, suferind un traumatism cranio-cerebral pentru care a fost transportată la spital.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!