Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Satu Mare, a fost arestat sâmbătă pentru 30 de zile, după ce poliţiştii din Marghita l-au prins în flagrant în timp ce spărgea un magazin din oraş.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia Bihor, incidentul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.50, când, în timp ce patrulau prin oraş, poliţiştii Municipiului Marghita au auzit alarma unui magazin din zona străzii Republicii. Aşa l-au surprins pe hoţ chiar în timp ce ce escalada geamul spart al unui magazin de electrocasnice, având o geantă de voiaj voluminoasă.

Văzându-i, spărgătorul a luat-o la fugă, fiind urmărit de poliţişti prin grădinile unor localnici. 

"Întrucât acesta nu se oprea, s-a făcut somaţie legală conform uzului de armă, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, şi, pentru că acesta nu s-a supus somaţiei, au mai fost executate alte două focuri de armă în direcţia acestuia. Cel în cauză şi-a continuat fuga, abandonând geanta în care, ulterior, a fost descoperită apartură electronică sustrasă, respectiv laptopuri, telefoane mobile şi tablete", se arată în comunicat.

Speriat de focurile de arme, hoţul a încercat să scape de urmăritori continuându-şi drumul prin grădinile a 30 de localnici după care s-a ascuns în cimitir, fiind prins câteva ore mai târziu, în oraş, cu ajutorul unui câine de urmă. "Pentru identificarea şi prinderea acestuia, poliţiştii din Marghita au solicitat sprijinul Seviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Satu Mare, respectiv al conductorului câinelui de urmă", mai explică informarea.

Individul, un bărbat de 36 de ani din comuna Ciumeşti, judeţul Satu Mare, a fost reţinut în Arestul Poliţiei Bihor, iar sâmbătă - prezentat în faţa procurorilor de la Parchetul Marghita şi apoi la Judecătoria Marghita, care a încuviinţat arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Prejudiciul, în valoare de 27.000 lei, a fost recuperat integral de poliţiştii marghitani, care continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză.