Cei doi tunisieni au fost prinşi în apropiere de vama Borş, în cursul dimineţii de miercuri, în timp ce fugeau spre graniţă, încercând să treacă în Ungaria. "Poliţiştii de frontieră bihoreni i-au somat pe cei în cauză, însă aceştia au continuat să fugă, lucrătorii noştri fiind nevoiţi să tragă două focuri de armă în plan vertical cu armamentul din dotare. În urma acestei acţiuni nimeni nu a fost rănit", se menţionează într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Fugarii, ambii în vârstă de 32 de ani, au fost reţinuţi la aproximativ 300 metri de linia de frontieră, iar la cercetări au declarat că voiau să treacă ilegal în Ungaria, ca să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi un loc de muncă, deşi nu aveau actele necesare.

"Cetăţenilor tunisieni le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun", se mai arată în informare.