La fel ca în fiecare an, jandarmii bihoreni şi-au sărbătorit ziua în mijlocul orădenilor. În Parcul 1 Decembrie, ceremonia a început la ora 12, cu o slujbă religioasă continuată apoi de o festivitate de avansare în grad a unor cadre militare.

Au fost avansaţi plutonier adjutant şef Monica Matei, respectiv plutonierii adjutanţi Dumitru Vereş, Mîţă Radu, Şerban Pop, Florin Furău, Vasile Paşca, Cristian Heredeu, Cristian Stoie şi Marin Bakter.

Cel mai aşteptat moment a fost, desigur, cel al exerciţiilor demonstrative. Câţiva zeci de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici, au urmărit cu interes fiecare mişcare a oamenilor legii.

Micuţii au fost impresionaţi de bătăile între mascaţi, de focurile de armă trase pentru capturarea teroriştilor şi de priceperea câinilor Jandarmeriei, care răspund rapid la ordinele de atac date de camarazii lor.

Copiii au ovaţionat şi au aplaudat fiecare exerciţiu, chiar dacă unii dintre ei au mai văzut demonstraţiile de Ziua Jandarmeriei şi în alţi ani şi ştiau la ce să se aştepte.

Ceremonia s-a încheiat, fireşte, cu parada militară, aplaudată şi, totodată, filmată de spectatori.