Scandal de pomină, sâmbătă dimineaţă, în centrul Capitalei. Un şofer în vârstă de 22 de ani s-a blocat în maşină, pe bulevardul Ion Mihalache, după ce a lovit un poliţist şi l-a dus pe capotă 20 de metri, iar apoi, deşi imobilizat de poliţişti cu spray lacrimogen, a demarat din nou în trombă, lovind două autospeciale. Tânărul a ieşit din autoturism doar după ce poliţiştii au tras în aer mai multe focuri de armă.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, întâmplarea s-a petrecut în jurul orei 3. Şoferul buclucaş fusese observat de un echipaj al Brigăzii Rutiere intrând într-o intersecţie pe culoarea roşie a semanforului.

"Ulterior, a oprit şi, în momentul în care agentul de poliţie rutieră i-a solicitat documentele, a devenit agresiv verbal şi a demarat, având poliţistul agăţat de oglinda retrovizoare şi de centura de siguranţă. Colegul aflat la volanul autospecialei a plecat în urmărirea acestuia, iar poliţistul care solicitase documentele a reuşit, după aproximativ 20 de metri, să sară de pe maşină. În acest răstimp, a fost solicitat şi sprijin din partea altor echipaje de poliţie aflate în zonă, care au reuşit să blocheze autoturismul. Conducătorul auto a refuzat să coboare, ba mai mult s-a blocat în maşină", se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, citat de Mediafax.

Sursa citată scrie că la faţa locului au apărut inclusiv persoane din familia şoferului, care au deschis portbagajul maşinii cu o cheie de rezervă. Poliţiştii l-au imobilizat pe bărbat folosind un spray iritant-lacrimogen, dar acesta a demarat din nou, oprindu-se în două autospeciale care îi blocau ieşirea.

"Pentru imobilizarea lui, după ce a lovit autospecialele, s-a utilizat şi armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă, nicio persoană fiind rănită. Conducătorul auto, în vârstă de 22 de ani, a fost ulterior imobilizat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere, pentru audier", mai arată Poliţia Capitalei.

Tânărul a reţinut imediat şi dus la audieri, fiind cercetat pentru tentativă de omor, de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În acest timp, poliţistul rănit a fost transportat la spital, pentru îngrijiri.

Un utilizator de pe Facebook a surprins împușcăturile. Vezi filmulețul de mai jos!