Ultimul weekend al Toamnei Orădene 2013 a început vineri cu un spectacol folcloric care a adus în faţa orădenilor câţiva dintre cei mai apreciaţi interpreţi din ţară: Dinu Iancu Sălăjanu, Sava Negrean Brudaşcu, Nicolae Furdui Iancu şi Dumitru Fărcaş.

Spectacolul, care a umplut cele 700 de locuri ale Casei de Cultură a Sindicatelor, dar a adunat peste 200 de orădeni şi pe scaunele amplasate în faţa instituţiei, concertul fiind transmis live pe un ecran imens, a fost prezentat de glumeţul Aurel Tămaş, care a ştiut să-şi întreţină publicul şi să le aducă laude colegilor de scenă. "Ştiu că aici la Oradea aveţi apă termală. Poate de aceea sunteţi aşa oameni calzi...", a spus Tămaş în aplauzele audienţei.

La rândul lor, invitaţii au urat "La mulţi ani!" Oradiei şi orădenilor, urându-le sănătate şi fericire. Sava Negrean Brudaşcu, interpretă primită cu aplauze puternice de spectatori, nu a ratat ocazia să laude publicul orădean, dar şi pe primarul Ilie Bolojan, despre care spune că a auzit multe lucruri bune. "Oraşul arată foarte bine", a mai spus interpreta.

În paralel, în Parcul 1 Decembrie, nu foarte înghesuiţi, orădenii se plimbau pe alei studiind oferta de mititei, frigărui, băuturi, kurtos colacs ori alte dulciuri, mulţi dintre ei căzând pradă tentaţiei.

O noutate în organizarea acestui weekend de concerte este amplasarea scenei în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, deşi evident spaţiul este unul mult mai mic decât pe platoul de lângă Statuia Ostaşului Român.

Evenimentele Toamnei Orădene continuă sâmbătă, când invitaţi speciali vor fi Smiley şi CRBL, recitalurile începând de la ora 20. Tot sâmbătă, de Ziua Oradiei, de la ora 19.30, militarii Garnizoanei Oradea vor participa la tradiţionala retragere cu torţe care va începe din Parcul Traian şi va continua pe Podul Dacia, alaiul ajungând mai apoi în Parcul 1 Decembrie. Concertele se vor încheia cu un foc de artificii, programat să înceapă la ora 22.40.