Cântărețul și compozitorul Vasile Șeicaru se va afla, zilele viitoare, la Oradea, unde va susține o prelegere și chiar un recital.

Evenimentul va avea loc vineri, 16 august, de la ora 20, în parcul Muzeului Țării Crișurilor, din strada Armatei Române nr.1/A, în cadrul proiectului Tipografia de idei | #hailamuzeu.

„Acest eveniment va îmbina referințe istorice despre impactul muzicii folk în România și manifestările fenomenului Cenaclului Flacăra în Oradea. După prelegere, Vasile Șeicaru, una dintre cele mai importante și reprezentative voci ale Cenaclului Flacăra, va încânta publicul cu muzica și versurile ce l-au făcut celebru”, se arată într-un comunicat al Muzeului, care organizează evenimentul alături de alți parteneri publici și privați.

Informarea amintește și că Vasile Șeicaru și-a început cariera muzicală în 1978 la Cenaclul Flacăra, unde a devenit cunoscut ca interpret și compozitor de muzică folk.

A compus piese pe versurile unor poeți celebri, precum Adrian Păunescu, devenind rapid o figură emblematică a acestui fenomen cultural. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Iancu la Țebea”, un omagiu adus eroului național Avram Iancu.

„De-a lungul carierei sale, Șeicaru a lansat zece albume și a compus sute de piese, colaborând cu artiști de renume precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu și Ștefan Hrușcă. A fost recunoscut pentru meritele sale artistice prin numeroase premii și distincții, inclusiv „Marele Premiu al Cenaclului Flacăra” și „Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”. Ca recunoaștere pentru întreaga sa carieră și implicare în viața culturală a fost numit cetățean de onoare al orașelor Galați (2009) și București (2019)”, mai arată comunicatul MȚC.

Intrarea este gratuită.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!