Pentru a V-a ediție, Fundația Comunitară Oradea (FCO) finanțează Fondul Științescu, un program care îi ajută pe elevi să descopere lumea fascinantă a științei.

Zece proiecte educaționale vor primi bani, iar profesorii și elevii vor putea face cercetările propuse, a anunțat FCO, printr-un comunicat de presă.

La Liceul Tehnologic „Unirea” Ştei, liceenii vor face experimente de laborator prin care vor înțelege cum se prepară produsele alimentare sănătoase. Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Călugări vor înțelege chimia și fizica prin experimente ludice, iar la Colegiul Național „Mihai Eminescu” elevii vor valorifica resurse vegetale medicinale și aromatice folosite în crearea de produse alimentare și cosmetice.

Grupul de inițiativă Modus Vivendi, format din liceeni de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, va face robotică, programare și proiectare 3D cu copiii de gimnaziu din mediul rural. La Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea se va combate risipa alimentară în școală prin experimente de știință și prin sisteme simple de producere de energie.

Știința prin experimente ajunge și în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate din Tinca și la Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor.

Școala Gimnazială nr. 1 „Buntești” va înființa un club de robotică și programare cu piese de LEGO care se adresează copiilor din Buntești, Stâncești și Poienii de Jos. Copiii de la Școala Gimnazială „Viorel Horj” din Drăgănești vor descoperi la nivel microscopic diferite specii de plante, iar cei de la Școala Gimnazială nr. 16 din Oradea astronomia. Elevii de gimnaziu de la Școala nr. 1 „Sâmbăta” vor trata plante medicinale pe care le vor utiliza în ceaiuri și tincturi.

„Acestea sunt cele 10 inițiative educaționale alese prin concurs de un juriu independent format din persoane cu experiență în diverse domenii corelate științelor exacte. În total, valoarea finanțării celor 10 proiecte este de 87.645 lei”, a transmis FCO.

Proiectele vor trebui implementate până pe 30 iunie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!