"Am discutat cu premierul şi vom veni săptămâna viitoare cu o hotărâre de Guvern prin care vom suplimenta cu încă 50.000 numărul maşinilor pentru casarea cărora vom acorda vouchere. Până atunci REMAT-urile din ţară încă mai au cupoane şi încă mai pot primi la casat maşini de la persoane", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, într-o conferinţă de presă defăşurată miercuri.

El a mai spus că succesul de care se bucură programul "Rabla" în rândul proprietarilor de maşini vechi l-a determinat să aloce în 2009 încă 9.000 de cupoane destinate iniţial firmelor, având în vedere procedura mult mai greoaie prin care acestea pot face parte din program.

"Sperăm ca în acest an să batem toate recordurile în ceea ce priveşte numărul de maşini vechi casate prin programul Rabla", a adăugat ministrul.

Potrivit ministrului Mediului, cele mai recente statistici arată că dacă anul trecut au fost casate 32.327 de maşini, în primele trei săptămâni ale ediţiei din 2010 a programului Rabla au fost casate "aproape 32.000 de maşini", fiind împărţite către REMAT-uri 55.000 de bonuri valorice.

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi seară, că numărul de vouchere acordate pentru casarea unui autovehicul prin intermediul programului "Rabla" va fi suplimentat, săptămâna viitoare, cu 40.000-50.000 de noi astfel de tichete.